Caribische ministers bezoeken Techniek Innovatie Huis

18 september 2023

Op woensdag 13 september ontving het Techniek Innovatie Huis een speciale groep bezoekers uit het Caribisch gebied. Er waren vijftien mensen aanwezig, waaronder enkele ministers van Onderwijs uit landen zoals Barbados en Saint Lucia. De bezoekers kwamen naar de Tinwerf om meer te leren over hoe we het onderwijs hier vormgeven en ze waren ook bijzonder geïnteresseerd in de praktijklessen.

Een voorbeeld voor praktijkopleiders

De dag begon met een informatieve sessie, waar verteld werd over de successen die Mondriaan heeft bereikt. Hiermee werd duidelijk hoe een onderwijsinstelling kan dienen als een inspirerend voorbeeld voor praktijkopleiders.  In het Techniek Innovatie Huis zijn diverse uitstekende voorbeelden te vinden van innovatief en effectief onderwijs. Na de introductiesessie waren er verschillende presentaties en een rondleiding, waarbij de nadruk lag op de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en het concept van Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Het bezoek werd afgesloten met demonstraties in de praktijkruimtes.

Internationale samenwerking

Remco Koerts, een van de organisatoren van het bezoek, benadrukte het belang van internationale samenwerking en het delen van kennis. "Wij zijn ontzettend trots dat ROC Mondriaan als inspiratiebron mag fungeren voor de ontwikkeling van het mbo-onderwijs in de Caribische regio. Namens onze scholen wil ik iedereen hartelijk bedanken voor dit bezoek en we kijken uit naar nog meer internationale samenwerking in de toekomst.”

Meer nieuws lezen

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten