Overstroming in Libië

16 september 2023

Weer worden we overvallen door tragisch nieuws, nu over de verwoesting en het verlies van levens door het natuurgeweld in het noordoosten van Libië. Dit heeft niet alleen voor heel veel verdriet gezorgd, maar ook voor onzekerheid, omdat de situatie in het rampgebied nog onoverzichtelijk is.

In dergelijke situaties is het belangrijk om te zorgen voor steun en solidariteit. Collega’s en studenten die door de ramp getroffen zijn, moeten weten dat ze niet alleen staan en dat er mensen zijn die met hen meeleven. Praten over ervaringen en emoties kan helpen om de pijnlijke situatie te verlichten.

Net als bij de ramp die veroorzaakt werd door de aardbeving in Marokko is het belangrijk om te weten dat je altijd contact op kan nemen met een mentor/docent of leidinggevende als er behoefte is aan steun. Ook als zij niet direct voor hulp kunnen zorgen, kunnen ze in ieder geval contact leggen met iemand die dat wel kan.

Onze gedachten zijn bij de mensen die zijn getroffen door de verwoestende overstroming. Moge zij kracht, steun en hulp vinden in deze moeilijke tijd.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten