Ondertekening hernieuwde samenwerking met ECHO (India)

15 september 2023

De Indiase organisatie ECHO (Empowerment of Children and Human Rights Organisation) neemt het op voor kinderen die zorg en bescherming nodig hebben en voor kinderen die het verkeerde pad op dreigen te gaan. Sinds het jaar 2000 zijn er al 13.500 kinderen geholpen. Hun directeur Anthony Sebastion was gisteren op de Koningin Marialaan om samen met Hans Schutte de hernieuwde samenwerking te ondertekenen.

Hospitality opleiding in Bangalore

In 2014 startte de EurIndian Academy (onderdeel van ECHO) met de hulp van Mondriaan een eenjarige hospitality opleiding in de Indiase miljoenenstad Bangalore. Drie jaar later, in 2017, kwam het tot een eerste officiële bekrachtiging van de samenwerking door middel van het ondertekenen van een Memorandum van Overeenstemming. Dit memorandum is inmiddels herzien, maar inhoudelijk is er nauwelijks iets aangepast ten opzichte van de vorige versie.

Idee kwam uit Den Haag

Voorafgaand aan de ondertekening bekeken de aanwezigen een film waarin het werk van ECHO werd toegelicht. Door het bieden van opleiding en werk wordt criminaliteit tegengegaan en bij jongeren die al met de Indiase politie en justitie in aanraking zijn geweest is er nul recidive. Ze worden uit de handen gehouden van mensen die op divers gebied misbruik van ze willen maken en daarbij is alle hulp welkom. Naast de expertise die Mondriaan biedt, ontvangt ECHO financiële steun van Cordaid. De directeur van ECHO is ook werkzaam als advocaat en is ook al eerder in Nederland geweest. Het was zelfs tijdens een eerder verblijf in Den Haag dat hij op het idee kwam op de jeugd in zijn land op deze manier te gaan helpen. Hij liet dan ook weten dat hij heel gelukkig was om weer eens hier te zijn en dat het zelfs voelde als thuiskomen. De betrokkenheid die hij voelt bij schooldirecteur Brigitte Laukens en pensionaris Rob Lionarons en Remco Koerts (vanuit de dienst OOA) stelt hij enorm op prijs en inspireert hem ook om zijn goede werk voort te zetten.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten