Geslaagde studenten krijgen boom cadeau

6 juli 2023

Bijna 200 geslaagde studenten van de International Hotel and Management School (IHMS) ontvingen deze dagen bij hun mbo-diploma een boom cadeau. De boom wordt gegeven ter vervanging van een aantal gadgets die studenten voorheen bij hun diploma-uitreiking kregen. Het initiatief past goed bij de duurzame koers die Mondriaan voert. Jacqueline van der Zwan, schooldirecteur IHMS: ’’Ook in ons hospitality onderwijs is duurzaamheid niet meer weg te denken. Op deze manier zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen. Ik droom van een heel groot Mondriaanbos!’’

Koen Blanken (20) uit Boskoop ontving tegelijk met zijn diploma Manager ondernemer horeca als eerste het bijzondere cadeau uit handen van de schooldirecteur. Hij reageerde verrast én enthousiast: “Het is uniek dat we deze boom ontvangen met de klas! Een symbool voor het belang van de natuur in onze toekomst.”

Voedselbos

De studenten kregen de boom niet mee naar huis. Bij hun diploma ontvingen ze een certificaat. De fysieke bomen worden geplant bij het voedselbos Lust en Last op Goeree-Overflakkee in nauwe samenwerking met Trees for All.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten