Studenten schitteren op catwalk tijdens modeshow

28 juni 2023

Op maandag 26 juni vond de jaarlijkse modeshow van de School voor Beauty, Hair & Fashion plaats in de betoverende tuinzaal van Kunstmuseum Den Haag. Onder het thema 'Parallel Universe' presenteerden ruim 300 fashion studenten hun unieke creaties op een indrukwekkende catwalk. Het was een kleurrijk spektakel dat de bezoekers meenam naar een andere wereld.

Digitale designs

De studenten van niveau 2, 3 en 4 toonden hun eigen creaties op de catwalk. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan digitale, grafische dessins, die de studenten zelf ontwierpen op basis van het grafische werk en de vervreemde werelden van de kunstenaar Escher. De studenten moesten thema’s in hun ontwerpen verwerken als vervreemding, illusie, orde en chaos, contrast, geometrie, flora/fauna en oneindigheid. Samen werden deze thema’s gevangen onder de naam Parallel Universe.

Zelf geprinte stoffen

De dessins die de studenten digitaal ontwierpen zijn op stoffen geprint door de speciale printer die dit schooljaar werd aangeschaft door de school. “Het is heel bijzonder dat wij zo’n printer hebben. Wij zijn een van de eerste fashionscholen in Nederland die eigen stoffen kan printen in een speciaal FashionLab. Alles is dus echt van het begin tot eind maatwerk, en zelfs de stoffen zijn zelf gemaakt,” aldus docent Diane van Diermen.

Terugkerende thema's en fashiontrends van nu

De 'Parallel Universe' modeshow bracht niet alleen een visueel spektakel, maar onderstreepte ook het belang van duurzaamheid en de huidige fashiontrends. Veel studenten maakten gebruik van gerecyclede materialen en benadrukten daarmee het belang van fashion waste. De collecties toonden ook de nieuwste trends in de modewereld, zoals oversized silhouetten, felle kleuren, en opvallende prints. De studenten wisten op meesterlijke wijze deze trends te integreren in hun eigen ontwerpen, waardoor de modeshow een vooruitblik bood op de toekomst van de mode-industrie.

Winnaar Elizabeth Hammond betovert met 'African Wedding' collectie
Tijdens de modeshow werden vele indrukwekkende creaties gepresenteerd, maar de absolute winnaar van de avond was Elizabeth Hammond. Met haar eigen collectie genaamd 'African Wedding' wist zij het publiek te betoveren. Hammond liet zich inspireren door de kleurrijke cultuur van Afrika en bracht deze invloeden op een harmonieuze wijze samen. Haar collectie was een kleurrijk en samenhangend geheel, waarin traditionele Afrikaanse elementen werden gecombineerd met eigentijdse designs. Het resultaat was een adembenemende verzameling jurken en outfits die de kracht en schoonheid van de Afrikaanse mode vierden.

Mode is meer dan kleding

"We zijn ontzettend trots op de creativiteit en het vakmanschap van Elizabeth Hammond en alle studenten die hebben deelgenomen aan de 'Parallel Universe' modeshow", aldus schooldirecteur Vincent van Eijck. "Deze modeshow is een showcase van hun talent en toewijding aan de mode-industrie. Elizabeth heeft met haar 'African Wedding' collectie laten zien dat mode meer is dan alleen kleding; het is een vorm van kunst en expressie. En natuurlijk zijn we ook heel trots op de samenwerking met de studenten van Beauty & Hair die de visagie en de kapsels verzorgden van de modellen die de creaties van de eigen collecties presenteerden." Met de succesvolle 'Parallel Universe' modeshow heeft de School voor Beauty, Hair & Fashion wederom bewezen een broedplaats te zijn voor jong talent in de mode-industrie. De studenten hebben met hun unieke ontwerpen en aandacht voor duurzaamheid een diepe indruk achtergelaten op het publiek. De modeshow was een viering van creativiteit.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten