Panna-toernooi op de Meppel

26 juni 2023

Afgelopen week is er drie dagen lang gevoetbald op het schoolplein van de Meppel. In de warme zon gingen teams uit verschillende klassen van de School voor Entreeopleidingen de sportieve strijd met elkaar aan. Hiervoor werden elke dag drie panna-veldjes neergezet van ongeveer vier bij zes meter. Teams van twee of drie studenten speelden hier tegen elkaar. Wie krijgt als eerste de bal tussen de benen van de tegenstander? Oftewel wie maakt als eerste een panna, zoals dat meestal genoemd wordt? Of probeer je toch zoveel mogelijk doelpunten te scoren? Pas wel op, want een bal door de benen is af.

Samenwerking

Drie medewerkers van WDSH (Werkgever Sportclubs Den Haag) waren aanwezig om de studenten te begeleiden. In samenwerking met onder andere de Krajicek Foundation, de Cruyff Foundation, diverse sportverenigingen en welzijnsorganisaties zijn zij vooral in aandachtswijken actief om daar sportieve activiteiten met jongeren te organiseren. Het evenement is mede mogelijk gemaakt dankzij Fonds 1818, partner in het samenwerkingsverband EWA Haaglanden.

Voetbal entertainment

Samir Kali, voetbal entertainment artiest, was op maandag en donderdag aanwezig voor een geweldige freestyle demonstratie. Studenten mochten het ook tegen Samir opnemen in een panna-wedstrijd, maar dat bleek voor velen toch wat lastig. Onder de naam SamirSkills is hij namelijk al jaren actief en behaalde hij in 2017 een vierde plaats op het wereldkampioenschap panna in Denemarken.

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten