NPO-reeks ’Zorgen’ met studenten School voor Gezondheidzorg

21 juni 2023

In 2025 vertoont de NPO een nieuwe serie ‘Zorgen’ waarvoor komend schooljaar 2023-2024 de opnamen plaatsvinden op de School voor Gezondheidzorg Den Haag aan de Aspasialaan. Zes studenten worden gevolgd in het eerste en tweede jaar van hun opleiding. Najaar 2022 al startte de research voor het programma en afgelopen voorjaar waren de eerste proefopnamen in het Skillslokaal van de school.

Kans

Flora van Eck, onderwijsdirecteur van de zorgscholen hoefde niet lang na te denken toen de makers aanklopten: "We zien het als een enorme kans om het zorgberoep van de kant van de studenten te laten zien. Hoe moeilijk maar ook geweldig mooi het vak is. Adjunct Sylvia Strooband is de drijvende kracht om alles in school met de studenten en de docenten goed te laten verlopen. Niet te vergeten zijn de stageinstellingen want ook daar wordt gefilmd natuurlijk. HWW, Florence, Middin, Haga, Eijkenburg én Parnassia zijn enthousiast en akkoord!"

Wat is ‘’Zorgen’’?

Zorgen is een coming-of-age documentaireserie waarin zes studenten worden gevolgd in het eerste en tweede jaar van hun zorgopleiding. Zij vertegenwoordigen alle studenten die straks de zorgsector draaiende gaan houden. Ze zijn hoofd, hart en handen aan het bed en in de begeleiding. Deze jonge mensen gaan één van onze meest belangrijke basisbehoeftes vervullen. En dat terwijl ze zelf nog volop in ontwikkeling zijn in hun eigen reis naar volwassenheid. Door hun ogen maken we de zorg mee van binnenuit. De hoofdpersonen hebben met elkaar gemeen dat ze jong, onbevangen en bevlogen zijn. De studenten worden thuis gevolgd, op hun stage en op school. Wat komen zij allemaal tegen. Door hun ogen maken we het verhaal mee.

Wie zijn de makers?

Regisseur Veerle Neger en producent Daniel Aiss maakten in 2019 de NPO serie Dienders waarvan de trailer hier nog te zien is. Dienders gaat over een groep jonge agenten in hun turbulente eerste jaar aan de politieacademie.

Waarom de serie ‘’Zorgen’’ gemaakt moet worden

Aanleiding voor deze serie is een bericht van Linde Jelsma, zelf verpleegkundige in opleiding in Rotterdam. Onderstaande mail stuurde zij na het zien van de documentaire serie Dienders.
"Door het zien van Dienders, zie ik hoeveel het zorgberoep gemeen heeft met het zijn van een agent. In beide beroepen maak je heel veel mooie momenten, maar ook heel veel nare momenten mee. Je wordt gevormd door je werk en je opleiding, je ziet een kant van onze maatschappij die soms heel ver van je bed staat maar toch realiteit blijkt.”

Meer nieuws lezen

Symposium 2024 – Samen maken we Mondriaan

26 april 2024: Iedereen werkt mee aan succesvolle nieuwe editie Lees verder

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten