Nederlandse kampioenschappen mbo

25 mei 2023

Van 18 april tot en met 26 mei 2023 vinden weer de Nederlandse kampioenschappen mbo plaats. Tijdens deze landelijke sportwedstrijden spelen diverse mbo-scholen tegen elkaar op verschillende locaties door heel Nederland. De disciplines waarin gespeeld wordt zijn ook heel divers: padel, turnen, basketbal en zelfs bowlen staan op het programma.

Ook op de sportcampus Zuiderpark

In en om de sportcampus Zuiderpark werden gisteren door Mondriaan wedstrijden georganiseerd voor het beachvolleybal, zaalkorfbal en veldvoetbal. De organisatie lag voor een groot deel bij de studenten, net zoals dat bij de vele voorrondes het geval was. Pien hielp mee bij het beachvolleybal. "Beachsport is een keuzedeel bij ons op school, zo ben ik betrokken bij de organisatie van het NK mbo beachvolleybal vandaag. Op school leer je over het organiseren van een evenement en door het daadwerkelijk te doen leer je natuurlijk nog meer. Het gaat goed vandaag, de studenten zijn heel erg gemotiveerd om te winnen en ze vinden het sowieso leuk om mee te doen. Maar ze willen natuurlijk wel heel graag een podiumplek!". Het beachvolleybal werd georganiseerd door Cees den Ouden en Giselle Geerlings (docenten keuzedeel beachsport) samen met hun studenten, waaronder dus Pien. Bij het zaalkorfbal lag de organisatie in handen van Roos, tweedejaars student met als profiel bewegingsagogie. Voor het veldvoetbal was derdejaars student Tobias verantwoordelijk.

Medailles!

In Rotterdam vond het NK mbo hockey plaats en daar werden door de Mondriaanteams medailles in de wacht gesleept. Het herenteam haalde een derde plaats en het damesteam werd tweede. Meer info over de uitslagen is op deze pagina te zien.

Meer nieuws lezen

Mondriaan helpt na diplomeren met het vinden van werk

09 juli 2024: De toekomst begint nu Lees verder

Start opleiding verpleegkunde met ontdekkingsreis

24 juni 2024: Reizen langs Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest, Parnassia Groep en Ipse de Bruggen Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten