Medailles voor studenten in Skills The Finals

29 maart 2023

Verpleegkundige in opleiding Bente Klerks (20) uit Alphen aan de Rijn en CAD-tekenaar in opleiding Nick Mosterd (19) uit Maasdijk wonnen een bronzen medaille tijdens de wedstrijden van Skills The Finals die op 23 en 24 maart gehouden werden in de RAI in Amsterdam. Bente en Nick deden in ons Mondriaan Masters Team mee aan landelijke wedstrijden vakmanschap en streden met honderden andere mbo’ers om zich de beste te kunnen noemen in hun vak. Nick was blij dat hij op het podium terecht kwam: "Ik zat lekker in de wedstrijd en de opdrachten gingen goed, maar toen bleek er ineens een bestand beschadigd te zijn. Daarom moest ik een deel opnieuw doen, waardoor veel tijd verloren ging. Dat ik desondanks een medaille behaalde is een grote verrassing!"

Dat Bente een podiumplaats haalde was, in ieder geval voor haarzelf, een zo mogelijk nog grotere verrassing: ‘’Gedurende twee dagen moesten we acht opdrachten doen waarvan sommige echt lekker, maar andere gewoon waardeloos gingen, althans zo voelde het voor mij. Ik dacht dus helemáál niet dat ik zou kunnen winnen! Ik zat rustig bij ons Team Mondriaan Masters de andere kandidaten aan te moedigen tot ineens mijn naam genoemd werd! Ik had het totaal niet verwacht, maar ik ben superblij!” Bente is vierdejaars Verpleegkunde bij de School voor Zorg en Welzijn Leiden van ROC Mondriaan aan de Vondellaan in Leiden en loopt stage op de MDL-afdeling (Maag, Darm, Lever) van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.

CAD-tekenen

CAD staat voor Computer Aided Design. Vrij vertaald naar het Nederlands betekent CAD, ontwerpen of tekenen met behulp van de computer. Het gaat hier om uiteenlopende ontwerpen. Vrijwel ieder (gebruiks-) voorwerp van een stoel tot een toetsenbord tot een auto, wordt met behulp van een CAD-tekening ontworpen. CAD tekenen wordt onder andere gebruikt in de bouwsector, de industriesector, de installatiebranche en in de civiele techniek.

Vakwedstrijden voor vmbo en mbo

Skills Talents en Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo. In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gingen 40.000 leerlingen en studenten uit heel Nederland afgelopen jaar de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsten zich uiteindelijk voor een plek in één van de ruim 60 finalewedstrijden van Skills The Finals. Een deel van de winnaars neemt deel aan internationale vakwedstrijden tijdens EuroSkills van 5 t/m 9 september 2023 in het Poolse Gdansk.

Skills The Finals

Vakmensen zijn de motor van Nederland en de talenten in het beroepsonderwijs werken aan onze toekomst. Met een (v)mbo-diploma op zak heb je iets om trots op te zijn. Skills The Finals, het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het (v)mbo, is hét podium om dat te laten zien en te aanschouwen. Het evenement vond plaats op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. Honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten streden tijdens dit evenement van WorldSkills Netherlands om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Ga voor meer info naar https://worldskillsnetherlands.nl/

Op de foto: De drie beste CAD-tekenaars van het Nederlandse mbo, met links Nick.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten