Show me the concept op Koningin Marialaan

16 februari 2023

Show me the concept is een tweedaagse competitie waarin studenten uit binnen- en buitenland met elkaar de strijd aangaan voor de beker voor het allerbeste concept. Vijftien teams uit acht landen deden mee en ieder team bestond uit drie studenten. Onze School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening was uiteraard ook van de partij, want de wedstrijden vonden dit jaar plaats op de Koningin Marialaan.

De jury overtuigen

In het Mondriaanteam zaten Mitchell, de schoolambassadeur van 2020, Xana en Roos en iedere student had een eigen taak. Het concept dat het Mondriaanteam na loting toegewezen kreeg was streetfood en daar bleek het team prima mee uit de voeten te kunnen. Bij Show me the concept gaat het overigens niet om het lekkerste gerecht. Het gaat om het verkopen van een nieuw idee. Bedenk samen met je teamleden een concept, kom met innovatieve, duurzame ideeën en overtuig vervolgens, in het Engels, de jury van wat je hebt bedacht.

Mystery Ingredient

Om het geheel nog wat meer uitdaging te geven moest er in het gerecht een ‘mystery ingredient” worden verwerkt, dat pas op de dag zelf bekend werd gemaakt. Voor het Mondriaanteam was dat rode peper. Daar wist het team wel raad mee, Mitchell: “De rode peper kon ik prima gebruiken, die heb ik eerst opengesneden in suikerwater gelegd, zodat de smaak wat minder scherp was, maar de pittigheid toch blijft.” Zo paste de peper prima bij de ceviche van brasem met pompoen en granaatappel. Naast deze signature dish werd ook een signature drink samengesteld. Dankzij de pompoen kon het team de jury een drankje voorzetten in onze nationale kleur. De winst ging uiteindelijk naar de collega’s van Zadkine in Rotterdam en voor het Mondriaanteam was er een mooie vierde plaats.

Meer nieuws lezen

Valentijnsdag: ‘Tijd voor jezelf en een ander’

15 februari 2024: Studenten verwennen vrijwilligers Zonnebloem Lees verder

Praktijk Gestuurd Leren Diploma-uitreiking

14 februari 2024: Barry van Leeuwen behaald mbo-certificaat Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten