Studenten verzamelen bestelbus vol cadeaus

29 november 2023

Studenten van de School voor Business & Law overhandigden een enorme lading cadeaus en snoepgoed voor de actie SINTVOORIEDER1 van de lokale omroepen. Een groep van zo’n 80 eerstejaars studenten verzamelde de ruim 2500 cadeaus door bij ondernemers langs te gaan. De studenten waren vooraf wel kritisch: ‘’Wie zit er nou op ons en dit idee te wachten.’’ Maar achteraf was hun verbaasde statement: ‘’Nooit verwacht dat ik met mijn groepje zoveel cadeaus kon ophalen en dat mensen in ons idee geloofden!’’.

Ubuntu
Docent Lorenzo Sendar licht toe: ‘’In de leeftijd van deze studenten (16-22 jaar) is de blik vooral op zichzelf gericht. Nu richten ze zich naar iets buiten zichzelf. Onder de noemer ‘ik ben omdat wij zijn’ (Ubuntu) ondervinden ze dat iets doen voor een ander heel goed is.  Daarnaast lijden sommige jongeren aan het zogeheten ‘Calimero’ effect: ’Ik kan/weet iets niet omdat ik klein ben’. Met deze opdracht leren de studenten zich manifesteren. ‘’Als je je zaken kunt inbeelden is het resultaat vaak een gevolg hiervan.’’ Het levert studenten op die positief verrast zijn over hun bijdrage en mooie verhalen hoe ze dit hebben gedaan. Het project valt nu onder een module relatiebeheer maar past prima onder burgerschap en studieloopbaanbegeleiding.’’

Aanpak
Begin november startte de opdracht. De focus lag op het maken van een plan. Sendar legt uit hoe de studenten te werk gingen: ‘’Ze werkten uit voor welke groep (leeftijd, geslacht) ze de cadeaus haalden en waar ze aan de slag gingen. De studenten leerden de armoede in Den Haag ter sprake te brengen door het aantal van 20.000 Haage kinderen in armoede te noemen en dit te combineren met hoe belangrijk het Sinterklaasfeest voor de winkels is. Vervolgens moesten ze daarna pas de vraag te stellen of er iets gemist kan worden en dat de studenten werken voor de actie Sintvoorieder1. In totaal werden ruim 2500 cadeaus en artikelen opgehaald.

Meer nieuws lezen

PvdA-fractie bezoekt Tinwerf

19 juni 2024: Raadsleden laten zich informeren en delen ervaringen Lees verder

Go for Africa - vijf persoonlijke verhalen

23 mei 2024: Alle vijf de avonturen hier te lezen Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten