Minister Dijkgraaf bezoekt leerhotel Curaçao

27 januari 2023

Afgelopen week bracht minister Robbert Dijkgraaf een werkbezoek aan Aruba, Bonaire en Curaçao. Op Curaçao ontmoette hij in Willemstad onder andere studenten van SBO scholen Maris Stella en Nilda Pinto. Ze vertelden enthousiast over hun bemoeienis met de oprichting van het zogeheten leerhotel waarnaar ze heel erg uitkijken: “Wij gaan nu al tijdens onze opleiding met echte gasten werken in de lessen en dat vinden wij heel leuk!” Het leerhotel op Curaçao wordt opgericht in samenwerking met ROC Mondriaan.

Spa

Tijdens het bezoek van de minister dachten de Curaçaose studenten al flink mee om het leerhotel te optimaliseren en ze hadden duidelijk inzicht in wat het eiland kan gebruiken. Veel toeristen komen na een lange vliegreis genieten op Curaçao. Dan is het heerlijk om meteen een dagje wellness te doen om bij te komen. Dus een fijne spa vinden zij een mooie uitbreiding van het leerhotel. En zo doen studenten uiterlijke verzorging ook meteen dichtbij huis praktijkervaring op.

Samenwerking

Guendaline Stinkens is als projectleider namens ROC Mondriaan aanwezig op Curaçao en betrokken bij de oprichting van het leerhotel. ‘’We werken nauw samen met Maris Stella en Nilda Pinto met de ambitie om studiesuccessen voor de Carïbische studenten te vergroten door het verder ontwikkelen van de soft skills en de competenties binnen de opleidingen. Het doel is de studenten meer toekomstgericht op te leiden. Ze gaan tot nu toe meestal naar Nederland en zijn dan nog relatief jong. Nederland is best een complexe ‘’andere’’ wereld voor hen waarin het soms een hele uitdaging is om je draai te vinden. Het leerhotel centraal vestigen is een mooie ontwikkeling voor Curaçao én de andere eilanden, ook omdat er op alle eilanden veel werkgelegenheid is,’’ aldus Stinkens.
In de Hospitality – en Toerismebranche op de eilanden zijn voor studenten banen met perspectief te vinden en het leerhotel biedt ter plaatse mogelijkheden om door te leren. Het leerhotel biedt in de toekomst voor verschillende opleidingen de mogelijkheid dit verder te ontwikkelen. In samenwerking met het projectteam van ROC Mondriaan is een solide basis gelegd met de SBO scholen. In het projectteam zitten vertegenwoordigers van de International Hotel & Management School en School voor Toerisme en Recreatie van ROC Mondriaan.

Praktijkgericht onderwijs

Minister Dijkgraaf was zeer onder de indruk van de kansen die het leerhotel biedt: “Een erg mooi ondernemend initiatief waarbij het contact met de praktijk een grote kracht is. De aanwezigheid van Mondriaan zorgt voor vertrouwen bij de scholen op het eiland. Docenten en directieleden helpen hun collega’s op Curaçao bij de implementatie van het nieuwe praktijkgerichte onderwijs en dat is een geweldige ontwikkeling!’’

Meer nieuws lezen

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten