Eerste paal Vaz Diasdreef

30 juni 2022

Op 30 juni is eerste heipaal geslagen van de nieuwe school aan de Vaz Diazdreef, een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Als alles volgens schema verloopt, wordt de nieuwbouw in de tweede helft van 2023 opgeleverd en in gebruik genomen. Het is de derde locatie van Mondriaan in Leidschenveen.

Opleidingen

De nieuwbouw is bestemd voor beroepsopleidingen in de richting van pedagogiek, sociaal werk, economische en juridische beroepen. Er is plaats voor ongeveer 1800 studenten en 200 docenten, die op wisselende tijden gebruik maken van het gebouw. Om in de eigen parkeerbehoefte te voorzien, komt onder de school een parkeergarage. Verreweg de meeste studenten komen met het openbaar vervoer. Zij krijgen een goede verbinding via het nabijgelegen bus-, tram-, en metrostation.

Een van de duurzaamste gebouwen van Nederland

Bestuursvoorzitter Hans Schutte nam persoonlijk plaats in de heimachine om de eerste paal de grond in te slaan. Hij is trots op het ontwerp: ‘’Wij zijn blij dat we op deze plek het oude tijdelijke gebouw nu kunnen vervangen, en onze studenten een groen en eigentijds onderwijsgebouw gaan bieden. Dit wordt een van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Zelfs het gebouw zelf is recyclebaar, mocht dat in de verre toekomst ooit nodig zijn.’’

Moses Vaz Dias

De school komt op de plaats te liggen waar eerder het gebouw aan de Henri Faasdreef lag. Het krijgt een ander adres, omdat de ingang van de school aan een andere weg (of eigenlijk dreef) ligt. Vaz Dias, de naamgever van de dreef, was journalist. Honderd jaar geleden zond hij het allereerste live-radioverslag ter wereld uit van een voetbalwedstrijd. Een innovatieve leider, die mensen met elkaar verbond. Een naam die dus prima bij Mondriaan past!

Meer nieuws lezen

Brand in gymzaal Helenastraat 11

29 september 2022: Geen gewonden gevallen Lees verder

Mark Rutte ontmoet Westlandse Mechatronica-kampioenen

29 september 2022: Bezoek premier aan Tinwerf Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten