Schoolambassadeur School voor Maatschappelijke Zorg en Verzorgende 2021

Schoolambassadeur School voor Maatschappelijke Zorg en Verzorgende 2021

"Toen ik jong was heeft mijn vader een ernstig auto-ongeluk gehad. Onze hele thuissituatie veranderde daardoor, hij heeft vier maanden in een revalidatiecentrum gezeten en daarna moest ook mijn moeder nog voor hem zorgen. We hadden veel hulp van verpleegsters en andere zorgmedewerkers. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik zelf ook in de zorg wil werken, zodat ik anderen kan helpen zoals zij mij toen hebben geholpen." - Isabel de Roo (18) doet de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen bij de School voor Maatschappelijke zorg en Verzorgende.

Kijk wat echt bij je past
"Toen ik me ging oriƫnteren twijfelde ik nog over wat ik wilde gaan doen: ouderenzorg, ggz, gehandicapten zorg. De opleiding die ik nu doe is heel breed en heeft alle drie deze onderdelen erin zitten. Zo heb je meer tijd om te kijken wat er echt bij je past. Het leukste vind ik om mensen een luisterend oor te bieden, iemand het gevoel geven dat ze gehoord worden en een glimlach te bezorgen."

Ervaring maakt je sterker
"Wel moet je stevig in je stevig in je schoenen staan als je in de zorg wil werken, want je krijgt ook te maken met vervelende situaties. Hier word je wel op voorbereid maar in het echt is het toch altijd anders. Toen ik hier binnen kwam was ik een stil en onzeker meisje. Mede dankzij mijn opleiding ben ik de persoon die nu ben. Ik ben enorm gegroeid en daar ben ik heel trots op."

Over Mondriaan
"Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Mondriaan. Ik ben naar de Open Dag gegaan, heb veel vragen gesteld en mezelf bij alles wat ik hoorde afgevraagd: is dit iets voor mij? Uiteindelijk heb ik me op diezelfde dag nog aangemeld voor mijn opleiding. Iedereen is heel aardig en staat voor je klaar. Ik ben ook heel erg blij met mijn slb'er, hier kan ik echt mijn verhaal bij kwijt."

Wees open minded en stap uit je comfortzone. Sluit geen dingen uit.

De tip van Isabel