PvdA-fractie bezoekt Tinwerf

19 juni 2024

De gemeenteraadsfractie van de Haagse PvdA bracht vrijdag een bezoek aan de Tinwerf. Buiten de drie raadsleden kwamen ook de fractievertegenwoordiger en enkele beleidsmedewerkers om te zien en te horen hoe het er op de TechCampus aan toe gaat. Raadslid Samir Ahraui: “We bezoeken vaak allerlei diverse locaties om feeling te houden met de samenleving. Hiermee houden we ook rekening met de verschillende stadsdelen, we willen niet alleen in het centrum zichtbaar zijn, maar ook in de randen van de stad. Daarom vinden we het heel belangrijk en interessant om hier in Escamp bij Mondriaan op bezoek te gaan.”

Veel vragen

De delegatie werd welkom geheten door onderwijsdirecteur Guus Klapper en daarna legden o.a. Timothy Meurink (hoofd Techniek Innovatie Huis) en programmamanager Mariëlle Stolp uit hoe ze met de uitdagingen van de huidige tijd omgaan. Hoe betrekken we maatschappelijke partners en het bedrijfsleven, hoe verbeter je de samenwerking met andere onderwijsinstellingen en hoe zorgen we voor meer ouderbetrokkenheid? Allemaal vragen waar een duidelijk beeld bij werd gecreëerd en dan kwamen er ook nog veel vragen van de fractieleden zelf. Natuurlijk was er ook nog een rondleiding door het Techniek Innovatie Huis waarbij ook het E-sports lab werd aangedaan.

Tech4Care

Mirjam Stommen, teammanager, vertelde over Tech4Care, een initiatief om studenten meer zelfvertrouwen te geven. Zij ging daarbij ook goed in op wat er op school gedaan wordt om studenten bij te staan die soms wat extra hulp nodig hebben. Armoedeschaamte is een probleem dat aangepakt moet worden en dat gebeurt heel concreet met bijvoorbeeld een weggeefkast (waarin producten staan om gratis mee te nemen) en het tijdig signaleren als studenten door het overslaan van het ontbijt hun concentratie niet goed kunnen volhouden. De fractieleden herkenden deze problematiek, aangezien ze vergelijkbare verhalen op andere scholen hadden gehoord. Hopelijk kan er door het delen van informatie, nu nog beter aan oplossingen worden gewerkt!

Meer nieuws lezen

Mondriaan helpt na diplomeren met het vinden van werk

09 juli 2024: De toekomst begint nu Lees verder

Start opleiding verpleegkunde met ontdekkingsreis

24 juni 2024: Reizen langs Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest, Parnassia Groep en Ipse de Bruggen Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten