Hospitality-campus duurzaam gestart

23 augustus 2022

Schooljaar Hospitality-campus duurzaam gestart

Het nieuwe schooljaar is in de restaurants van Invitez meteen maar begonnen met een aantal goede voornemens die direct zijn uitgevoerd. Op 22 augustus vond een themabijeenkomst over duurzaamheid plaats. Te zien en horen waren onder meer een multimedia-presentatie, toespraken van de directies van de hospitality-campus en interviews door topkok en docent Pierre Wind met leden – ook studenten – van de ‘Club van positieve duurzaamheidsdenkers’.

Duurzaamheid is een van de nieuwe speerpunten van het beleid op onze scholen. Het thema beperkt zich niet tot alleen brainstormen, maar is ook feitelijk opgenomen in het schoolplan van beide scholen. Pierre Wind heeft al een paar prima tips om duurzaam te koken: “De belangrijkste en simpelste duurzame kooktip is om met het deksel te koken. We gaan vanaf 29 augustus starten op school om de nog niet gekookte restjes te verzamelen. Die gaan naar een centraal punt en daar gaan we er dan speciale menu's van maken. Dat kan je thuis ook doen. We gaan bovendien twee weegschalen in het restaurant plaatsen waar per tafel gewogen kan worden hoeveel je niet opeet per gang en hoeveel je weggooit. Zo heeft de keuken, bediening en de gast inzicht in de voedselverspilling.”

Na de plenaire bijeenkomst gingen de medewerkers in groepjes uiteen om per groep de eigen ideeën rond het thema duurzaamheid op grote flipovervellen samen te vatten. De bijeenkomst werd afgesloten met een duurzame lunch, met o.a. oesterzwam- en vegaburgers, (zwammen gekweekt op koffieprut van ‘HaagseZwam’, óók op die van ROC Mondriaan), duurzame pickles en sapjes. Uiteraard waren ook de bordjes, servetten én het bestek duurzaam.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten