Global Contrast Modeshow

29 juni 2022

Ruim 300 studenten van de School voor Beauty, Hair & Fashion presenteerden maandag 27 juni hun jaarlijkse modeshow op een enorme catwalk in Kunstmuseum Den Haag. De collecties werden ontworpen door studenten van de opleiding Mode/maatkleding en de eerstejaars van de opleiding Fashion. Deze studenten lieten zich speciaal inspireren door het overkoepelende thema ‘’Global Contrast’’ verwijzend naar de wereldwijde tweedeling. In deze roerige tijd zoekt de wereld naar verbinding, terwijl mensen en hun meningen soms juist steeds verder van elkaar af lijken te staan. Inspirerende subthema’s zijn: La Portofinese, Wicked, Framed, Po(w)der Tribe, Sheer Gear, Geek Chic en Raven Haven.

Vandaag extra blij

Twee jaar hebben we de show moeten cancelen vanwege de Covidmaatregelen. Schooldirecteur Vincent van Eijck sprak lovende woorden: “Door corona hebben we twee jaar lang onze traditionele Fashionshow niet kunnen houden, daarom zijn we extra blij dat we vandaag hier met zijn allen op deze fantastische locatie zijn. Ik ben ontzettend trots op de ruim 200 studenten die hier vandaag meelopen.” Docente Eke Luscuere voegde daar nog aan toe: "De studenten hebben zich laten inspireren door de expositie die nu in het museum te zien is, namelijk Global Wardrobe. Het is natuurlijk extra leuk dat we op deze manier kunnen samenwerken met het Kunstmuseum."

Jaarlijkse happening

Jaarlijks presenteren studenten Mode niveau 2 tot en met 4 aan het eind van het schooljaar de modeshow als spectaculaire afsluiting van een jaar van hard werken. Het publiek bestaande uit familie, vrienden en geïnteresseerden werd dit jaar weer verrast met een show waarin de jonge en enthousiaste ontwerpers hun creativiteit, materialen, professionaliteit, inzet èn talent toonden. Tijdens de show worden tevens de eindexamenpresentaties geshowd.

Meer nieuws lezen

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder

Nieuwe opleiding “Vakspecialist Ondernemer”

12 maart 2024: Les over het starten van een eigen bedrijf Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten