Update hack 14/9: Gegevens gepubliceerd op het internet

14 september 2021

Zoals bekend heeft ROC Mondriaan te maken met een hack. De hackers hebben vandaag, op 14 september, gegevens op het internet gepubliceerd. We hebben dit laten weten aan medewerkers en studenten.

Er is ook losgeld gevraagd. In overleg met de autoriteiten waaronder het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap hebben we besloten om geen losgeld te betalen. Omdat wij een onderwijsinstelling zijn die gefinancierd wordt met publiek geld, voelen wij een verantwoordelijkheid om hier op een goede manier mee om te gaan.

Er wordt onderzoek gedaan naar de precieze aard en omvang van de gepubliceerde data. Dat wordt op dit moment op een veilige en gecontroleerde manier onderzocht door een gespecialiseerd IT-bedrijf waar ROC Mondriaan mee samenwerkt. Dit onderzoek kost tijd.

Zodra we meer weten over de gepubliceerde informatie nemen we de nodige vervolgstappen en informeren we waar nodig de mensen die het betreft.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen en antwoorden voor meer informatie over de hack en het onderwijs.

Met deze brief hebben wij onze studenten geïnformeerd.

We vinden deze situatie buitengewoon vervelend. We staan medewerkers en studenten bij om de mogelijke nadelige gevolgen van deze publicatie te voorkomen.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten