Kick-off E-sports

5 november 2021

Een snel groeiende sector waar Mondriaan tot voor kort nog niet veel mee deed is de E-sports sector, het in competitieverband spelen van computerspellen, die jaarlijks met 15% groeit. 500 miljoen mensen tonen regelmatig hun belangstelling voor E-sports en binnen Mondriaan is het Techniek Innovatie Huis nu de plek waar niet alleen geëxperimenteerd, maar ook gewerkt gaat worden met deze nieuwe sector.

Kick-off

Het E-sports exellentieprogramma wordt in dit schooljaar gestart en donderdag 4 november was er een kick-off waarbij de studenten konden ervaren wat het inhield. In het excellentieprogramma gaan studenten onder meer aan de slag met hun eigen E-sports team. Maar veel belangrijker nog: ze leren heel veel over deze boeiende industrie én ontwikkelen vaardigheden zoals leiderschap, communicatie, samenwerken en informatievaardigheden. Na een grondige selectie gaan deze teams twee keer per week trainen onder begeleiding van een coach. Dit alles gebeurt in het nieuwe E-sports lab in het Techniek Innovatie Huis.

Internationale toernooien

Ernest Adriaansz is aangesteld om het excellentieprogramma te begeleiden en de nodige expertise naar binnen te halen door bijvoorbeeld experts uit te nodigen uit de wereld van E-sports. Samen met andere partijen wordt er zo meegedaan aan (internationale) toernooien. Zo kan het programma ook worden ingezet als excellentieprogramma. Er is een kwalificatiedossier opgezet en dat geeft een goed raamwerk om van het E-sports programma op den duur een keuzedeel, of een nieuwe opleiding te maken.

Kijk hier voor een sneak preview in de E-sports lounge: https://www.youtube.com/watch?v=nVfWklHwxDw

Meer nieuws lezen

Medailles voor studenten in Skills The Finals

29 maart 2023: Twee keer een derde plaats Lees verder

Week van het Geld

27 maart 2023: Bedwing de bling Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten