Nieuws

Campagne van start

11 september 2017

Door heel Delft zijn 25 driehoeksborden geplaatst om veel aandacht te geven voor het werk van de Taal+ school. Het bijzondere van deze campagne is dat deze tot stand is gekomen met ondersteuning van de Lions Club. Zij geven elk jaar geld al aan de voedselbank en ze zien taallessen aan laaggeletterden ook als een mooie bijdrage aan de samenleving. Om de doelgroep goed aan te kunnen spreken zijn er ook taalambassadeurs ingezet, dit zijn mensen die zelf ook ooit laaggeletterd waren en dankzij de trajecten van de Taal+ school zich al veel beter kunnen redden.

In de week van de alfabetisering is er ook veel media-aandacht geweest, zo stond ambassadeur Henk al in het Algemeen Dagblad met zijn verhaal, Leyla in Groot Rijswijk en Leo in de Schakel. Na jaren werkloos te zijn geweest lukte het de 58-jarige Leo dankzij de taallessen om zijn VCA en zijn heftruckdiploma te halen en is hij weer aan het werk. Verder vindt hij het erg leuk dat hij nu ook zijn kleinzoon kan voorlezen. De ambassadeurs hadden ook nog een tip voor onderwijswethouder Stephan Brandligt: of de teksten op de website van de gemeente Delft niet een stuk eenvoudiger kunnen. Daar kan zeker nog een verbetering gemaakt worden, want de wethouder liet weten dat hij het ook vaak nog ingewikkeld vindt als hij zelf grof vuil wil laten ophalen.

Ook interesse in extra taalles? Kijk dan op de website van de Taal+ school.

Meer nieuws

20 jan 2018

Eerste gediplomeerde studenten van ROC Mondriaan bij de ANWB

Dankzij een unieke samenwerking tussen de School voor Autotechniek en Mobiliteit en de ANWB kon op 19 januari de allereerste diplomering plaatsvinden van een groep studenten die nu meteen als wegenwacht aan de slag kan gaan.

Lees verder
17 jan 2018

Een avond voor ouders

Ouderparticipatie bij Uiterlijke Verzorging

Lees verder