Nieuws

Fashion in Style

17 juli 2017

In het Gemeentemuseum is vrijdag de tentoonstelling “Fashion in Style” geopend. Mode geïnspireerd op De Stijl in het algemeen en op het werk van Piet Mondriaan in het bijzonder staat hierin centraal. Natuurlijk ontbreekt het werk van de studenten van de School voor Mode niet, na de succesvolle modeshow van eind juni zijn diverse creaties uitgekozen om ook opgenomen te worden in de tentoonstelling. Zo hangt de door hen gemaakte kleding nu tussen beroemde ontwerpen van Yves Saint-Laurent, Prada en Marlies Dekkers.

Een tijdje geleden was het idee al opgevat om ook zelfgebreide truien met een Mondriaanontwerp deel uit te laten maken van de tentoonstelling. In de jaren 80 was het een rage om deze te maken en er zijn er veel goed bewaard gebleven. De suppoosten zagen het afgelopen jaar al regelmatig mensen die voor een bezoek aan het museum speciaal zo’n Mondriaantrui aan hadden getrokken en tipten dan snel de conservator die aan de gasten kwam vragen of de trui voor de tentoonstelling gebruikt mocht worden. Ook een oproep in de lokale media leverde genoeg materiaal op en dat geeft een uniek grote inbreng van het publiek zelf. Conservator en Hoofd Educatie Jet van Oovereem was ook verrast door het mooie werk van de studenten. “We zijn allemaal een beetje verliefd op Piet Mondriaan geworden en we ervaren een jaar lang inspiratie. Ook de studenten hebben zich nu in hun ontwerpen door hem kunnen laten beïnvloeden en wat zullen ze trots zijn dat hun werk nu hier te zien is. Wat een mazzel als jouw school Mondriaan heet!”

Kijk hier voor een filmpje over de opening: https://youtu.be/g7gdf73sVYw

Meer nieuws

22 mrt 2018

Studenten actief met CPC

Studenten lopen CPC loop uit na weken voorbereiding

Lees verder
21 mrt 2018

Maxima bezoekt campus Techniek & ICT

Koningin Máxima en haar Jordaanse collega Koningin Rania hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan onze campus Techniek & ICT. Het bezoek maakte deel uit van het staatsbezoek dat het Jordaanse koningspaar dinsdag en woensdag brengt aan Nederland.

Lees verder