Succesverhaal van oud-student

18 mei 2017

Robert Spies uit Lisse haalde drie jaar geleden zijn diploma op de School voor Commerciële Economie. Inmiddels is hij samen met zijn broer Johnny een eigen onderneming begonnen: 1915 Watches, een bedrijf dat houten horloges verkoopt. Het zijn momenteel drukke tijden voor Robert, want naast het runnen van de onderneming volgt hij ook nog een hbo-opleiding commerciële economie in deeltijd. Op zijn tijd bij Mondriaan kijkt hij nog graag terug. En dan vooral op het eerste jaar toen de school nog op de Helenastraat gevestigd was. Het eigen gebouw met de eigen sfeer deed hem erg aan zijn middelbare school denken. De kennis die hij toen op heeft gedaan gebruikt hij nog altijd elke dag. "Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is commercieel leren denken. Je moet altijd klantgericht zijn en weten wat de wensen van je klant zijn. Dat is echt iets dat ik bij Mondriaan geleerd heb en wat ik nu heel vaak in de praktijk breng. Verder ben ik ook geïnspireerd door tassenontwerper Omar Munie die in mijn tijd bij Mondriaan zo succesvol werd."

Het idee om houten horloges te gaan verkopen kwam toen hij een keer een houten zonnebril kreeg. "Hout is een mooi natuurproduct en is nooit hetzelfde, de natuur bepaalt zo dus eigenlijk hoe onze horloges er uit zien. Houten horloges bestonden al, maar vaak zagen ze er wat saai uit en meestal zijn ze ook vrij duur. Wij hebben voor een frisse uitstraling gekozen, met wijzerplaten in de vrolijke kleuren van onze bollenstreek."

De naam verwijst zowel naar de vormgeving van de wijzerplaat, waar de 19 (7) en 15 (3) op aangegeven staan als naar het jaartal waarin de industriële revolutie goed op gang kwam en precies 100 jaar voor de oprichting in 2015. De onderneming vierde gisteren het tweejarig bestaan en inmiddels worden er per maand ongeveer 100 horloges verkocht. Via de website www.1915watches.com komen de bestellingen binnen. Eerst vooral uit Nederland, maar inmiddels komen de bestellingen vanuit de hele wereld. "Het is echt ontzettend leuk om te zien hoe er zelfs in Nieuw Zeeland en in Afrikaanse landen mensen op onze website kijken en horloges bestellen!"


Meer nieuws lezen