Taallessen voor vluchtelingen

27 november 2015

Sinds vorige week zijn tijdelijk ongeveer 600 vluchtelingen en asielzoekers ondergebracht in het voormalige gebouw van het ministerie van SZW in Bezuidenhout. De gemeente Den Haag vindt het van belang dat er een zinvolle dagbesteding wordt aangeboden. Daarom zijn deze week ruim 50 vrijwillige docenten en ondersteunende vrijwilligers van Taal aan Zee samen met meer dan 20 docenten van de Taal+ school van ROC Mondriaan begonnen om tot het eind van dit jaar taallessen te verzorgen voor de volwassen vluchtelingen. De eerste verdieping van het gebouw is ingericht voor taallessen waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen taal voor peuters/kleuters, PO-, VO-leeftijd en volwassenen.

Afgelopen week hebben al meer dan 250 vluchtelingen en asielzoekers zich aangemeld voor de taallessen.
Cora den Boer van Taal aan Zee: “Er is groot enthousiasme en animo bij de tijdelijke bewoners van de noodopvang om Nederlands te leren. En wij vinden het heel leuk om te doen.”
Suzette de Bruin van de Taal+school: “De mensen zijn dankbaar dat ze eindelijk iets zinvols kunnen doen. Vaak hebben ze al geprobeerd op hun smartphone via YouTube wat ‘’Dutch’’ op te pakken. Nu kunnen ze er écht werk van maken.’’

Meer nieuws lezen

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder

Vijf medailles voor Team Mondriaan bij Skills Heroes

25 maart 2024: Drie keer goud en twee keer brons Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten