NK Schoolsport ook bij Mondriaan

19 mei 2022

Van 16 tot 20 mei 2022 vindt er weer een NK Schoolsport plaats. Tijdens deze landelijke sportwedstrijden neemt een groot aantal mbo-scholen het tegen elkaar op. Dit gebeurt op verschillende locaties in het land, waaronder ook bij Mondriaan. Zowel op de Sportcampus Zuiderpark als aan de Mekelweg in Delft, waar de School voor Lifestyle, Sport en Bewegen menige Open Dag georganiseerd heeft, vonden wedstrijden plaats. In het Zuiderpark werd de dag geopend door wethouder Bredemeier. Daar werden korfbal en damesvoetbal gespeeld en in Delft was het tijd voor hockey met zowel heren- als damesteams.

Landelijke week vol activiteiten

Het NK Schoolsport is in de laatste zes jaar uitgegroeid van een bescheiden initiatief van vijf incidentele en regionale wedstrijden, naar een landelijke week vol sportieve activiteiten voor studenten en medewerkers van mbo-scholen. Het evenement wordt in principe jaarlijks georganiseerd, maar kwam wegens de coronapandemie in 2019 en 2020 te vervallen.

Georganiseerd door studenten

De organisatie was in handen van de studenten zelf. Puck had de organisatie van het korfbaltoernooi op haar genomen en moest zelfs nog invallen voor een scheidsrechter die geblesseerd raakte. Bij het damesvoetbal had Rajiv deze taak op zich genomen en bij het hockeytoernooi in Delft waren het Estelle en Tristan die ervoor zorgden dat alles volgens plan verliep. De sportieve resultaten mochten er ook zijn. Zowel bij het korfbaltoernooi als het dameshockeytoernooi gingen de teams van Mondriaan er met de eerste prijs vandoor!


Meer nieuws lezen