Duurzaam leren ondernemen in Portugal

17 mei 2022

Vier modestudenten en drie studenten ICT zijn met begeleiders een week lang in Lissabon geweest voor het Erasmus-project ELFS. Dit staat voor Entrepreneurial Learning for Future Sustainability. Leren om in de toekomst duurzaam te ondernemen, is een heel actueel onderwerp waar studenten uit diverse Europese landen elkaar voor ontmoeten om zo ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Gisteren was de afsluiting en een van de vier modestudenten is schoolambassadeur Juliet Spaans. Zij is heel enthousiast en vertelt graag over deze ervaring, die voor iedere student een aanrader is.

Onbekende groep al snel megagezellig

"Wat was dit een super leuke ervaring. Eerst vond ik het best spannend omdat ik de groep met wie wij gingen helemaal niet kende, maar binnen twee dagen waren we eigenlijk allemaal al uitgegroeid tot een megagezellige groep! We gingen elke dag van 9:00 tot 15:00 uur naar school waar we ook weer allemaal nieuwe mensen ontmoetten. Zoveel verschillende mensen en culturen in één ruimte was gewoon superleuk om te zien!

Van een ideetje naar een goed businessplan

Wat ook superleuk was dat je samen met je groepje (ik was dan groep Fashion) een duurzaam business plan ging bedenken voor iets in de modewereld. Ieder groepje had dus van elk land studenten waardoor je elkaar ook veel beter ging leren kennen. Je moest wel continu in het Engels praten maar daar raakte je op een gegeven moment wel gewend aan. Aan het einde van de week ging je dit plan dan ook daadwerkelijk uitwerken en presenteren. Het was super om te zien hoe je van een ideetje naar een goed businessplan gaat! Na school had je dan tijd om wat voor jezelf te gaan doen zoals Lissabon verkennen of lekker naar het strand gaan. In de avond gingen we ook weer met z'n allen lekker eten en daarna vaak nog een drankje doen in de stad. Het was gewoon een top combinatie van gezelligheid en leerzaamheid! Ik ben heel dankbaar voor deze leuke ervaring."


Meer nieuws lezen