De zomervakantie is voorbij

26 augustus 2021

Het is zover, de zomervakantie is voorbij! Ondanks dat de hack zorgt voor een hectische periode, starten we met het geven van onderwijs. Maar wel in aangepaste vorm, omdat de docenten geen gebruik kunnen maken van de techniek en applicaties. De impact van deze hack is binnen en buiten onze school voelbaar. We vinden het heel vervelend voor alle studenten die zich hadden verheugd op een normale start van een nieuw schooljaar.

Zoals je hebt gemerkt verloopt onze communicatie minder soepel dan normaal. Via onze social media kanalen en onze website delen we algemene informatie over de situatie.

Om jullie zo volledig mogelijk te informeren vinden jullie hieronder veelgestelde vragen en antwoorden opgesteld. Als er nieuwe informatie is of er zijn wijzigingen, maken we een nieuwe update. Via de socials word je geïnformeerd als er een nieuwe update is.

VRAGEN OVER START SCHOOLJAAR

Gaan de lessen gewoon door?

De introductie en de lessen in het nieuwe schooljaar gaan door. Je kunt naar school komen, zoals dat voor de zomervakantie (per brief of mail) is gecommuniceerd, tenzij de school je deze week heeft geïnformeerd dat het is veranderd. Heb je niets gekregen voor of tijdens de zomervakantie? Dan kan je contact opnemen via het nieuwe telefoonnummer van de school. We kijken er naar uit om jullie weer te zien!

Ik heb nog geen rooster, op welke manier en wanneer kan ik deze verwachten?

Alle informatie over de start van het schooljaar, roosters, klassenindeling en andere schoolzaken worden door de scholen zelf gecommuniceerd. In de meeste gevallen is dat al gebeurd. Omdat we onze systemen hebben uitgezet, kan het zijn dat je later dan gewoonlijk informatie ontvangt. Hopelijk heb je daar begrip voor. Als het nodig is zal de school waar jij je hebt ingeschreven gaan proberen om telefonisch, via whatsapp of sms contact op te nemen.

Ik weet niet wat mijn rooster is, kan ik gewoon naar school komen?

Het schooljaar gaat van start dus je kunt naar school komen. Je kan ook zelf contact opnemen of langskomen op een van onze locaties. We doen ons uiterste best om alle studenten op tijd te bereiken. Vragen kun je mailen naar: info@rocmondriaan.nl.

Gaan de examens nog door?

Ja. De examens gaan in principe door.

Mondriaan is via de mail niet bereikbaar. Hoe leg ik contact met mijn school?

Per mail is je eigen school niet bereikbaar. Je kunt wel bellen, telefoonnummers vind je hier. Verder kun je mailen naar het algemene mailadres: info@rocmondriaan.nl.

Ik heb nog geen keuze gemaakt wat voor opleiding ik ga doen of ik ben op zoek naar extra hulp tijdens mijn studie, waar kan ik terecht?

Voor algemene vragen over opleidingen, studiekeuze of extra ondersteuning voor of tijdens je opleiding kun je terecht bij het Studie Info Punt (StIP). Deze is tijdelijk te bereiken via: 088 666 2000 of 06 28075030.

Waar kan ik terecht met vragen over de tegemoetkoming van de studiekosten?

Met vragen over het collegegeld of de tegemoetkoming van de studiekosten kun je telefonisch contact opnemen met: 06 48429318 of 06 28075030.

VRAGEN OVER CORONA

Zijn er zelftesten te krijgen op school?

Ja. Het belang en de gezondheid van onze studenten en docenten blijft voorop staan. Daarom bieden we op alle locaties zelftesten aan voor zowel studenten als docenten. Zo kunnen studenten en docenten zichzelf twee keer per week preventief testen. De regel om jezelf bij klachten te laten testen bij de GGD geldt ook in het nieuwe schooljaar.

Informatie over testen en vaccinatie

Op dinsdag 31 augustus is de GGD tussen 11:00 – 14:00 uur aanwezig op de locatie Leeghwaterplein van ROC Mondriaan. Studenten en docenten kunnen hier vrijblijvend vragen stellen over onder meer vaccineren of testen. Komt 31 augustus niet uit maar heb je wel vragen? Kijk dan op www.ggdhaaglanden.nl voor andere data en locaties.

Kan ik me laten vaccineren zonder afspraak?

Op donderdag 2 september is er voor studenten en docenten de mogelijkheid om zich zonder afspraak te laten vaccineren op de Haagse Hogeschool (gelegen naast de Mondriaan locatie Leeghwaterplein). Benieuwd naar andere mogelijkheden om je zonder afspraak te laten vaccineren? Zie www.prikkenzonderafspraak.nl.

Wat zijn de geldende coronaregels op de scholen?

Mondriaan houdt zich aan de geldende maatregelen die vanuit de overheid zijn bepaald. Hier vind je afspraken zoals ze bij Mondriaan gelden.

ALGEMENE VRAGEN OVER DE HACK

Zijn er (persoons)gegevens uitgelekt?
Dat weten we nog niet. Dit is onderdeel van het (forensisch) onderzoek. Wel heeft ROC Mondriaan een melding gemaakt van de cyberaanval bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook doet ROC Mondriaan aangifte bij de politie.

Heeft deze hack invloed op eerder behaalde diploma’s, cijfers en resultaten?

De cijfers en resultaten van studenten worden bijgehouden in een extern systeem dat buiten Mondriaan wordt gehost. Deze data zijn nog steeds beschikbaar.

Is er wifi op school?

Nee.

Meer nieuws lezen

Brand in gymzaal Helenastraat 11

29 september 2022: Geen gewonden gevallen Lees verder

Mark Rutte ontmoet Westlandse Mechatronica-kampioenen

29 september 2022: Bezoek premier aan Tinwerf Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten