Autobedrijven massaal op Open Dag Neckar

4 februari 2019

Voor het eerst heeft de School voor Autotechniek en Mobiliteit een Open Dag gehouden op de nieuwe locatie Neckar 1-3. Niet alleen potentiële studenten bezochten hier de Open Dag, maar de schooldirecteur heeft ook zo’n vijfentwintig vertegenwoordigers van bedrijven uit de directe omgeving uitgenodigd om nauw te gaan samenwerken. De officiële opening vindt plaats op 14 maart. Dan tekenen de autobedrijven een intentieverklaring om samen met de School voor Autotechniek en Mobiliteit een bijdrage te leveren aan innovatief onderwijs.

De tweede locatie ligt naast het station Forepark van de RandstadRail, en was hard nodig vanwege de groei van het aantal studenten autotechniek. De school is gegroeid van 600 studenten in 2014 tot 850 studenten nu. Op Neckar 1-3 bieden we uitsluitend opleidingen autotechniek van niveau 2 tot en met 4. Er verandert veel in de autotechniek. Duurzame technologie, elektrificeren. Zo willen we hier de kennis van bedrijven en onderwijs samenbrengen om nieuwe technieken in het onderwijs te introduceren.

Op dit moment volgen 80 BOL studenten lessen aan de Neckar. Op de begane grond worden werkplaatsen gerealiseerd die specifiek ingericht zijn voor elektrische voertuigen. Daarnaast zal er een grote practicumruimte worden ingericht die specifiek gericht is op het verhelpen van storingen. De theorie- en overige praktijkruimtes zijn op de eerste verdieping. Tijdens de Open Dag maakten toekomstige studenten en de omringende bedrijven kennis met de toekomst van het onderwijs in de autotechniek. En er zijn mooie stappen gezet voor meer samenwerking met de bedrijven.

Op de nieuwe locatie bestaat het opleidingenaanbod uit:

  • Serviceadviseur Mobiliteitsbranche niveau 3,
  • Verkoopadviseur Mobiliteitsbranche niveau 3 (19/20 start)
  • After sales manager niveau 4
  • Technisch Leidinggevende, profiel Leidinggeven in de techniek niveau 4
  • Autotechniek bol niveau 4 (uitfasering op Tinwerf)
  • Autotechniek bbl niveau 4 ( gefaseerd ivm opbouw van aanschaf inventaris)
  • Autotechniek bol 2 en 3 (opstart, Tinwerf heeft dit aanbod ook)

Meer nieuws lezen