Niveau 3 BOL 2 jaar

Verkoopspecialist mode

Als verkoopspecialist mode ben je initiatiefrijk, klant- en servicegericht, vakkundig, representatief, flexibel, alert en heb je inlevingsvermogen.
Wat leer je bij

Verkoopspecialist mode

Als verkoopspecialist met specialisatie Mode werk je op de verkoopvloer en in het magazijn van een modewinkel. Je hebt uitstekende kennis van de producten die verkocht worden. Je adviseert klanten vriendelijk en deskundig over kleding en bijbehorende accessoires.

Samen met collega’s verzorg je de presentatie in de winkel, beheer je de kassa, houd je het magazijn op orde en neem je de klachten van klanten aan. Tijdens het overleg met collega’s en je leidinggevende bespreken jullie onder andere de verkoopcijfers en doe je voorstellen om de verkoop te verbeteren. Je verdiept je in vernieuwingen ten aanzien van winkelpresentatie, online shopping en in nieuwe trends op modegebied om er voor te zorgen dat klanten graag terugkomen in een moderne winkel.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

 • minimaal vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
 • mbo-diploma niveau 2

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Voor de intake doe je creatieve thuisopdrachten die tijdens het gesprek aan bod komen. Zo teken/ontwerp je een etui en maak je een moodboard. Verder lever je je doorstroomformulier in en schrijf je een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom dit de opleiding voor jou is.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding is in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten BOL:

verk spec

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je bent gemotiveerd en hebt een servicegerichte instelling. Je kunt goed samenwerken en hebt een zelfstandige werkhouding. Je bent communicatief en commercieel aangelegd.

Welke vakken krijg ik?

 • Vakleer
 • Textielwarenkennis
 • Personal styling / Vervaardigen
 • Computervaardigheden
 • Rekenen
 • Nederlands
 • Engels
 • Loopbaanoriëntatie en begeleiding
 • Burgerschap

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Kan ik vrijstelling krijgen?

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Hoe is de stage geregeld?

In ieder leerjaar van de mode-opleiding moet je een aantal weken aaneengesloten stage lopen. Je mag zelf bepalen waar je stage gaat lopen, maar het moet wel een, voor de opleiding, erkend leerbedrijf zijn. Ook stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen