Vakmanschap Ondernemer

Vakmanschap Ondernemer

Heb jij altijd al jouw eigen bedrijf willen starten of heb je al een eigen onderneming en zou je er meer uit willen halen? Dan is de opleiding Vakmanschap Ondernemer iets voor jou!

In deze opleiding leer je alles over het opzetten of optimaliseren van een eigen bedrijf. Je start met het maken van een ondernemingsplan en aan het einde van deze eenjarige opleiding ben je in staat om een eigen bedrijf te runnen. Aan de hand van vier verschillende thema’s krijg jij het ondernemerschap onder de knie. Samen met collega-ondernemers leer je van én met elkaar tijdens de inspirerende lessen bij ons op school door docenten en ondernemers. En ook tijdens de stage die jij loopt in jouw eigen onderneming, waarbij je wordt begeleid door een andere ondernemer.

De vier thema’s zijn:

  1. De opstart van een bedrijf
  2. De organisatie van een bedrijf
  3. De promotie van een bedrijf
  4. Personeel van een bedrijf

Het hele jaar staat in het teken van het schrijven van jouw ondernemingsplan. Daarnaast bekijk je welke organisatievormen er zijn en hoe je je eigen bedrijf aan kan sturen. Je start met het maken van een SWOT-analyse, je leert hoe je een marketingplan schrijft en je maakt een financieel en personeelsplan. Het hele jaar houd jij je eigen ontwikkeling bij in een persoonlijk portfolio. Daarin besteden we veel aandacht voor reflectie, jouw leerdoelen en coaching. Dit zodat jij wordt klaargestoomd als ondernemer.

Met jouw afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of niveau 4 ben je toelaatbaar tot deze opleiding.

Praktische informatie

Vooropleiding

Je hebt een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of niveau 4. Daarnaast moet het bedrijf waar je werkt aan het volgende voldoen: bezig met het opzetten van een ondernemingsplan of ingeschreven staan bij de KvK

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Intake

Je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken wij jouw motivatie voor deze opleiding en worden de eisen aan de onderneming waar jij werkt getoetst.

Informatie per locatie

Business & Retail Waldorpstraat 41

Niveau 4
1 jaar
aug,febr
bbl & bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Waldorpstraat 41

Bekijk deze locatie

Contact

School for Business & Retail
Heb je vragen? Neem contact met ons op. Stuur een e-mail naar info.bu@rocmondriaan.nl, telefoon 088 666 3540 of Whatsapp 06 15 27 46 83.

Op zoek naar een specifieke opleiding?