Technicus Human Technology

Technicus Human Technology

Vind jij techniek, marktonderzoek en het begeleiden van projecten interessant? Dan is de opleiding Technicus Human Technology het helemaal.

Technologie, ICT en marktonderzoek komen samen in deze opleiding. Jij bedenkt creatieve oplossingen voor producten zodat ze gebruiksvriendelijk zijn. Dit doe je door klantonderzoek te doen, ontwerpen en prototypes te maken en projecten te begeleiden.

Tijdens de opleiding leer je hoe je gebruikersonderzoeken doet. Je leert hoe je klanteisen omzet naar ontwerpen en prototypes. Deze ontwerpen maak jij in tekenprogramma’s en presenteer je aan de klant via bijvoorbeeld een 3d-ontwerp. Tijdens de opleiding leer je dan ook van alles over de toepassingen van techniek.

Ook leer je hoe je ontwerpen en prototypes maakt voor klanten. Deze ontwerpen maak jij in tekenprogramma’s en presenteer je aan de klant via bijvoorbeeld een 3d-ontwerp. Tijdens de opleiding leer je dan ook van alles over de toepassingen van techniek.

Na deze opleiding ben jij de spil tussen de opdrachtgever en de engineers. Jij weet product specificaties op te stellen, je signaleert kansen en mogelijkheden in de markt en weet projectplannen te maken en te bespreken. Techniek en de mens komen samen in deze opleiding.

Waar kun je werken?

Na deze opleiding kun je doorstuderen naar bijvoorbeeld de hbo-opleiding Industrieel Productontwerper, Technische Bedrijfskunde, Design Art Technolgy of je gaat aan het werk. Je kunt gaan werken bij technische bedrijven als junior technisch vertegenwoordiger of een sales engineer. Of je kunt gaan werken bij een ontwerpbureau of bij instellingen waar je zelfstandig projecten oppakt.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, laptop, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Eigenschappen

Jij bent creatief, goed met mensen en je ziet de meerwaarde van techniek. Daarnaast vind jij samenwerken interessant en heb jij een onderzoekende houding.

Opleidingsprogramma

Tijdens de opleiding volg je verschillende vakken, hierbij kun je denken aan:
- Techniek (prototyping, basisvaardigheden en kennis)
- Marketing (ondernemerschap, marktonderzoek, consumentenpsychologie)
- Onderzoek (methoden, instrumenten, rapporteren, statistiek)
- Ontwerp (tekenen, methodieken, design thinking, UX)
- Projectmanagement
- Nederlands, Engels, Rekenen, LOB en Burgerschap

Hier kun je deze opleiding volgen

Rotterdamseweg 141

Bekijk deze locatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Technicus engineering

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Wil je meer weten over deze opleiding? Kom dan naar een van onze Open Dagen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via technologie.engineering@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?