Niveau 4 BOL 3 jaar

Meewerkend horecaondernemer

Jij runt straks een bedrijf in de kleinschalige horeca
Wat leer je bij

Meewerkend horecaondernemer

Als meewerkend horecaondernemer run je straks een bedrijf in de kleinschalige horeca. Denk hierbij aan (grand) café’s en restaurants. Zit het ondernemen in je bloed en wil je een eigen horecabedrijf beginnen? Dan past deze opleiding bij jou!

Tijdens je opleiding leer je alles over het opzetten van een horecabedrijf, het omgaan met personeel en gasten, productkennis, verschillende talen en natuurlijk financieel management. Alles wat je in de theorielessen leert, kun je direct ten uitvoer brengen tijdens de vele projecten en evenementen. Een van de projecten is bijvoorbeeld het HorecaOndernemersPlein…..in het tweede jaar start je samen met een aantal klasgenoten je eigen restaurant in de school.

De opleiding duurt 3 jaar. Tijdens jaar 1 en 2 volg je praktijk- en theorielessen op school en werk je samen aan een projecten. Ook doe je meerdere weken per jaar veel praktijkervaring op in een van de horecagelegenheden van de school. De eerste twee jaren ligt de nadruk op…
- Vaktechniek zoals koken, serveren, barwerkzaamheden, sociale hygiëne en productkennis
- Managementonderdelen zoals financieel management, personeelsmanagement en marketing
- Talen zoals Nederlands, Engels en Duits
- Rekenen

In het derde leerjaar ga je 3 dagen per week werken en leren in een stagebedrijf en ben je 2 dagen per week op school. Tijdens dit laatste jaar werk je o.a. aan het ondernemingsplan en voer je allerlei leidinggevende taken en opdrachten uit. Verspreid over het jaar doe je examen in alle onderdelen die nodig zijn om na je opleiding je eigen bedrijf te beginnen!

Voor havisten
Ben je een havist? Neem dan contact met ons op voor informatie over onze speciale verkorte trajecten voor havisten.

Wist je dat...

Het schoolgebouw met de restaurants en hotel volledig gerenoveerd zijn?

Kijk op onze nieuwe website waar jij straks je praktijklessen kunt volgen
Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma theoretische leerweg, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg Bij voorkeur met examen in economie en/of wiskunde en naast Engels een tweede vreemde taal
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Of

  • Havo-diploma (versneld traject mogelijk)

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Voor je intake verwachten wij een persoonlijk dossier. Dit bestaat uit een motivatiebrief, een vragenlijst over de opleiding, een kort verslag van de Open Dag of voorlichtingsbijeenkomst waar je geweest bent en jouw inschatting over de studiebelasting. Het is belangrijk dat je goed weet waar je aan begint.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) te betalen.

Voor een BOL-opleiding is in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

meew horeca ond

Let op:
- bij instroom na het eerste leerjaar moeten kleding/schoenen worden aangeschaft.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je hebt durf en je bent een doorzetter. Een dienstverlenende instelling, flexibiliteit, enthousiasme en creativiteit zijn daarbij belangrijk. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je beschikt over ondernemersvaardigheden. Je kunt goed plannen en samenwerken. Je kunt communiceren in verschillende talen.

Kan ik vrijstelling krijgen?

Soms is het mogelijk vrijstelling van onderwijstijd te krijgen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen. Voor de opleiding Meewerkend horecaondernemer is vrijstelling van onderwijstijd helaas niet mogelijk.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren?

  • Hogere hotelschool
  • Overige hbo opleidingen

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen