Medewerker evenementen organisatie

Medewerker evenementen organisatie

Hou je van organiseren en zou je hier je werk van willen maken? Ben je flexibel en sociaal en creatief?

Weet jij van aanpakken en wil je best werken in het weekend of ’s avonds? Dan is onze evenementenopleiding echt iets voor jou!

Bij het organiseren van evenementen komt veel kijken. Je regelt samen met je team, alles van A tot Z, van het draaiboek tot en met de uitvoering en de evaluatie. Het gaat er om dat jouw klant tevreden is en de bezoekers van het evenement een onvergetelijke belevenis ervaren.
In deze sector is het nooit saai en organiseer je steeds weer andere evenementen. Denk aan feesten, beurzen, festivals, sportwedstrijden, tentoonstellingen en bruiloften; regel jij het?

Wat doet een medewerker evenementen organisatie?

Als medewerker evenementen organiseer jij allerlei soorten evenementen. Jij regelt alles: de locatie, inrichting, de techniek en de logistiek. Daarnaast verzorg je de promotie van het evenement.
Jij bent een aanpakker, flexibel, sociaal , gastvrij en creatief. Een afwisselende en dynamische branche geschikt voor enthousiaste regelaars.

Wat leer je bij de opleiding Medewerker evenementen organisatie?

Tijdens de opleiding leren we je alles wat je moet weten om een evenement in goede banen te leiden. De opgedane kennis uit de lessen kun je gelijk toepassen in de praktijk als je aan de slag gaat voor ons eigen evenementenbureau. Tijdens deze “vlieguren” maak je kennis met de verschillende taken binnen evenementenorganisatie zoals opbouwen, ontvangst, catering, veiligheid en techniek.
Nadat je voldoende praktijkervaring opgedaan hebt kun je een ministage lopen op het eigen evenementenbureau. Je werkt op kantoor mee aan het organiseren van de evenementen en gaat aan de slag met het bedenken van het concept, het maken van afspraken met allerlei partijen, de promotie, de techniek en de beveiliging.
Je maakt kennis met steeds weer andere evenementen, de ene keer organiseer je een huwelijksfeest of werk je mee op een festival en de andere keer werk je mee aan een zakelijk event zoals een internationaal congres. Tijdens het evenement zelf maak jij het verschil met jouw commerciële hospitality skills

Voor havisten

Ben jij een havist? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkort traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Waar kun je werken?

Als je een opleiding in deze richting hebt afgerond kun je aan het werk bij een evenementenbureau, een museum, tv-producties, een evenementenlocatie of in een theater.

Praktische informatie

Vooropleiding

 • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg bij voorkeur in de economische sector.
 • mbo-diploma niveau 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Intake

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en een AMN/talentscan te doen.

Eigenschappen

 • Gastvrij
 • Communicatief vaardig
 • Sociaal vaardig
 • Creatief
 • Digitaal vaardig
 • Je weet van aanpakken
 • Oplossingsgericht
 • Flexibel
 • Organisatietalent

Opleidingsprogramma

Je leert alles over de zes beroepstaken van eventorganisatie:

 • Event ontwikkeling
 • Voorbereiding
 • Veiligheid
 • Promotie
 • Uitvoering
 • Afronding

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 10-12

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo, bijvoorbeeld Commerciële Economie of Communicatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Horeca Ondernemer

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Leidinggevende leisure & hospitality

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Manager / Ondernemer horeca (hotel)

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663350 of info.toerisme@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?