Wil je mensen met problemen helpen in hun thuissituatie of in een welzijnsorganisatie, dan is dit jouw opleiding.
Ben jij ondernemend? En wil jij mensen die dat nodig hebben ondersteunen en begeleiden? Dan is de opleiding Maatschappelijke zorg iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer jij hoe je mensen uit verschillende doelgroepen helpt. Of het nu om een jongere gaat met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, (dementerende) ouderen of mensen met een psychiatrisch probleem, je leert in te spelen op de behoeftes en mogelijkheden van je cliënten.
De lessen die je tijdens de opleiding Maatschappelijke zorg volgt bereiden je goed voor op de arbeidsmarkt. Je volgt beroepsgerichte vakken waarin je kennis opdoet over de verschillende doelgroepen en methodieken. Daarnaast volg je rekenen, Engels, Nederlands en LB (Loopbaan en Burgerschap).
Opbouw opleiding
De opleiding Maatschappelijke zorg bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. Daarnaast volg je keuzedelen als aanvulling op je opleiding. Je kiest je keuzedeelpakket bij de start van je opleiding.
Je kunt kiezen uit:
Keuzedeel pakket 1
- Wijkgericht werken;
- Zorginnovaties en technologie;
- Voorbereiding hbo of ondernemend gedrag.
Keuzedeel pakket 2
- Jeugd- en opvoedhulp;
- Voorbereiding hbo of ondernemend gedrag.
Na het 2e leerjaar specialiseer jij je met het profieldeel.
We bieden 4 profielen aan:
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
Kies je voor dit profieldeel, dan leer jij cliënten te ondersteunen met meervoudige problemen. Je leert ondersteuning te bieden bij de dagelijkse bezigheden en/of het functioneren in de samenleving. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in wooncentra, buurthuizen of wijkteams.
Thuisbegeleider
In dit profieldeel leer je cliënten en hun familie te helpen in problematische gezinssituaties.
Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
In dit profieldeel leer je zorg en ondersteuning te bieden aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking.
Agogisch medewerker GGZ
Kies je voor Agogisch medewerker GGZ, dan leer je met cliënten werken met een verslaving of cliënten met psychische of psychiatrische ziektebeelden en/of stoornissen.
Waar kun je werken?
Met deze opleiding kan je gaan werken bij:
- instellingen die wonen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding organiseren voor mensen die dat nodig hebben;
- instellingen die maatschappelijke opvang verzorgen;
- welzijnsinstellingen zoals participatiecentra.
Online Open Dag 20 april
Wil je deze opleiding doen?
Contact
Wil je meer weten over deze opleiding? Kom naar een van onze Open Dagen of neem contact op met onze school via 088-6663700
Leer, groei & geef door