Eerste monteur elektrotechnische systemen

Eerste monteur elektrotechnische systemen

Een eerste monteur elektrotechnische systemen houdt van een uitdaging!

Als eerste monteur elektrotechnische systemen installeer je elektronische installaties of onderdelen daarvan voor machines, gebouwbeheersystemen, datanetwerken, telecominstallaties, (openbare) verlichting en verkeerssignalering.

Meer over deze opleiding

Tijdens je opleiding krijg je de vakken elektrotechniek, elektronica en ict. Dat is de basis die je moet kennen. Je leert alles over elektrotechnische systemen, zoals beweegbare bruggen of tunnelverlichting. Hoe je deze samenstelt, installeert, afstelt en test. Zo leer je meteen hoe je problemen op kunt lossen en hoe je installaties kunt onderhouden. Daarnaast leer je plannen en leiding geven, want als eerste monteur elektrotechnische systemen ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van een team monteurs.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Bbl-opleiding

Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Deze opleiding volg je op locatie DAEL (Maasdijk). Aanmelden kan via e-mail: technologie.engineering@rocmondriaan.nl

Waar kun je werken?

De mogelijkheden zijn te veel om op te noemen. Als Eerste monteur elektrotechnische systemen werk je voor een elektrotechnisch installatiebedrijf in de elektrotechniek, industrie of de bouwsector. Je kunt werken bij bedrijven die elektrotechnische apparatuur en complete elektrotechnische systemen maken.

Praktische informatie

Vooropleiding

• vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
• overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
• mbo diploma niveau 2
• je werkt bij een erkend leerbedrijf als je een bbl-opleiding wilt volgen

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Vanwege corona krijg je voor het schooljaar 2021-2022 eenmalig 50% korting op het lesgeld en cursusgeld. Voor een bbl-opleiding niveau 2 bedraagt in het schooljaar 2021-2022 het cursusgeld €126,50 in plaats van €253,00.

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Eigenschappen

  • Je bent creatief
  • Je werkt graag samen met mensen uit verschillende technische disciplines
  • Je moet zelfstandig en analytisch kunnen werken
  • Dienstverlenende houding
  • Communicatief vaardig

Verder studeren

Technicus engineering

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Technicus mechatronica

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Wil je een kijkje nemen in onze school?

We hebben een 360 graden filmpje voor je opgenomen zodat je een kijkje kan nemen in onze school op de locatie in Den Haag. Wacht dus niet langer en ga naar dit filmpje een loop zelf door de school:

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088 - 666 3600 of mei@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?