Entree bol en bbl 1 jaar

Assistent dienstverlening en zorg

Je assisteert in de zorg, welzijn, sport, uiterlijke verzorging(kapsalons), facilitaire dienstverlening en schoonmaak
Wat leer je bij

Assistent dienstverlening en zorg

De assistent dienstverlening en zorg werkt in verschillende sectoren en branches. In de sector zorg en welzijn werkt de assistent dienstverlening en zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, kleinschalige woonvormen, instellingen voor gehandicapten of in een ziekenhuis, bij zwembaden en sportverenigingen, in de kinderopvang, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, sociaal cultureel werk en speeltuinen. In de kappersbranche werkt hij in kapsalons. In de schoonmaak- en glazenwassersbranche werkt hij onder meer in kantoren en scholen en bij facilitaire diensten van instellingen. Facilitair werk doet hij óf van binnenuit bij een facilitaire dienst óf van buitenaf vanuit een facilitair dienstverlener. In de gastvrijheidssector werkt hij in horecagelegenheden. Hij voert zijn werk uit bij organisaties als scholen, gemeentes, zorginstellingen, kantoren, conferentieoorden, in bedrijven als restaurants, zalencomplexen en cafés en in diverse productieomgevingen.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • Voor een entree-opleiding heb je geen vooropleiding nodig, maar je moet op 1 augustus wel minimaal 16 jaar zijn
  • In sommige gevallen "verklaring omtrent gedrag" (VOG) nodig

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding is in het schooljaar 2017-2018 het lesgeld € 1.137,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO (voorheen IB-groep).

Het cursusgeld voor een bbl-opleiding Entree bedroeg € 236,00

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

Let op: onderstaande bedragen zijn indicatief en kunnen afwijken. Informeer voor de precieze kosten bij de school. Bijkomende kosten kunnen bestaan uit kosten voor excursies, boeken, workshops, materialen en kleding.

  • ongeveer: € 166

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je bent team-, klant- en servicegericht. Je kunt goed met mensen omgaan. Daarnaast kun je zelfstandig werken én samenwerken.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen