Allround verspaner

Allround verspaner

Jij bent technisch en handig. Je werkt graag met de computer of met andere machines.

Tijdens de opleiding leer jij hoe je staal, gietijzer of kunststof met de juiste techniek kunt omvormen. Verspanen betekent het vormgeven van materiaal. Dat kan met handgereedschap, maar ook met speciale machines.

Machinaal verspanen is een heel nauwkeurig vak. Als je kiest voor de opleiding Allround verspaner ga je werkstukken vervaardigen die een nauwkeurigheid hebben tot een honderdste millimeter. Je moet zelfstandig vanuit een werktekening een werkvoorbereiding en een gereedschapskeuze maken. Machinecondities, zoals toerentallen en voedingen bepaal je zelf. Er rust veel verantwoording op je schouders.

Jij bent technisch, handig en je werkt graag met de computer of met andere machines. Het is ook belangrijk dat je kunt rekenen, dat je verantwoordelijk voelt voor je werk en dat je veilig werkt.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
  • Diploma mbo niveau 2

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Informatie per locatie

Tinwerf 24

Niveau 3
3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Tinwerf 24

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom naar één van onze Open Dagen of neem direct contact met ons op via 088 - 666 3600 of stuur een e-mail naar technologie.engineering@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?