Allround hospitality medewerker

Allround hospitality medewerker

Als allround hospitality medewerker sta je midden in de wereld van horeca. Als echte duizendpoot ben je van alle markten thuis.

Je zorgt voor een gastvrije ontvangst, een goede sfeer en je kunt goed aanvoelen wat nodig is en
inspelen op de wens van de gast. Op deze manier geef je de gast een unieke
ervaring mee. Je ziet er verzorgd uit, je bent vriendelijk en voelt je thuis in een
omgeving waarin je veel contact hebt met mensen.

Wat leer je bij de opleiding Allround hospitality medewerker?

Jij leert hoe je een gast zich thuis laat voelen: van ontvangst tot vertrek. Je wordt
breed opgeleid in alle aspecten van hospitality en je leert ook adviseren, organiseren en begeleiden. Alles is gericht op een gastvrije beleving van gasten.

Met deze opleiding kun je verschillende kanten op, omdat je wordt opgeleid tot een
echte allrounder. Naast kennis en vaardigheden op het gebied van horeca, krijg je vakken als gastheer- gastvrouwschap, frontoffice, evenementen en bediening. Daarnaast krijg je les in moderne vreemde talen.

Met een diploma van deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op
niveau 4. Bijvoorbeeld als Leidinggevende bediening.

Waar kun je werken?

Je kunt aan de slag in de wereld van horeca en evenementen.
Als alleskunner kun je bijvoorbeeld werken in restaurants en hotels. Maar ook bij recepties/frontoffices of facilitaire afdelingen van bedrijven. Je kunt
denken aan functies als receptionist, gastheer/-vrouw, als
informatiemedewerker.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma, minimaal kaderberoepsgerichte leerweg
  • mbo-diploma, niveau 2

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:


Leerjaar Onderwijsbenodigdheden: boeken, readers, licenties e.d. Onderwijsbenodigdheden: kleding, schoenen e.d. Vrijwillige bijdrage excursies e.d. Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 360 225 585
2 395 395
3 35 35
1015

Intake

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt o.a. gevraagd waarom jij graag deze opleiding wilt gaan doen en wat je al weet van het beroep. Daarnaast wordt het doorstroomformulier met jou besproken.

Informatie per locatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening Helenastraat 15

niveau 3
2,5 - 3 jaar
augustus
bol

Horeca en Facilitaire dienstverlening Koningin Marialaan 9

niveau 3
2,5 - 3 jaar
augustus
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Koningin Marialaan 9

Bekijk deze locatie

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Zelfstandig werkend gastheer / gastvrouw

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via:

Op zoek naar een specifieke opleiding?