Beveiliger 2

Beveiliger 2

Jij bewaakt, beveiligt, observeert, signaleert, alarmeert en rapporteert.

Als beveiliger heb je een afwisselende baan en zorg je ervoor dat alles veilig blijft. Dat doe je bijvoorbeeld door je ronde te lopen langs de plekken die jij moet beveiligen, zoals een kantoor, winkel of evenement. Of je beveiligt personen. Ook pak je dingen zoals overlast en vervuiling aan. Soms moet je mensen aanspreken op hun gedrag. Je houdt toezicht door te surveilleren en doet meldingen bij de centrale meldpost. Of het kan zijn dat je de politie, brandweer of ambulance alarmeert.

Op de plekken die jij moet beveiligen, kijk je of er geen rare dingen gebeuren. Soms is er al iets gebeurd en dan probeer je samen met je collega’s de schade te beperken. Bijvoorbeeld bij een brand, een inbraak of geweld. Soms werk je ook achter een balie. Dan ontvang je bezoekers. Je laat ze binnen en wijst ze de weg.

Je bent geschikt voor het beroep als beveiliger als je van dynamiek en afwisseling houdt en je goed in de omgang bent met mensen. Jij gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg!

Opbouw van de opleiding

Tijdens je opleiding kom je vijf dagen per week naar school. In het eerste jaar ga je aan de slag met de theorie: wet- en regelgeving, veiligheid basis beveiliging en specifiek rapporteren en waarnemen. Het tweede jaar staat in het teken van stagelopen, en tegen het einde van dat jaar leg je een eindexamen af waarin alle kennis wordt getest.

De evenementen en de stages bij ons leerbedrijf beveiliging of bij een particulier beveiligingsbedrijf geven je een goed beeld van het werken in de beveiligingsbranche en de ordehandhaving. De stages en evenementen vinden bijvoorbeeld plaats bij:

  • ADO Den Haag

  • HIJS Hockey

  • Andere evenementen, zoals een hardloopwedstrijd of bloemencorso

Onderwerpen die tijdens je opleiding aan bod komen zijn:

  • Surveillance en controles

  • Optreden bij incidenten en calamiteiten

  • Aanhouden van verdachten

  • Service en hulp bieden

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een vervolgopleiding of een baan.

Wij bieden de volgende keuzedelen aan:
(onder voorbehoud van wijzigingen)

  • Belevingsgericht werken

  • Stadionbeveiliging

  • Internationaal bewustzijn

Waar kun je werken?

Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je bij ieder beveiligingsbedrijf in Nederland solliciteren. Naar gelang de aard van het bedrijf kun je dan gaan werken op verschillende locaties, zoals winkels, banken, vliegvelden en (sport)evenementen.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • entree-opleiding, vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leerjaar Onderwijsbenodigdheden:
Boeken, readers, licenties e.d.
Onderwijsbenodigdheden:
Kleding, schoenen e.d.
Vrijwillige bijdrage
Excursies e.d.
Kosten per leerjaar Totale kosten opleiding
1 386,7 342 728,7
2 728,7

Laptop
Een student dient ook over een laptop te beschikken die voldoet aan een aantal minimumeisen. Deze eisen zijn te vinden op www.rocmondriaan.nl/byod.

Stages

Volg je de opleiding Beveiliger niveau 2 dan ga je ook stagelopen. Daarvoor moet het beveiligingsbedrijf waar je gaat stage lopen een groene pas voor je aanvragen.

De aanvraag wordt ingediend bij de afdeling Bijzondere wetten van de politie.

Daarbij zijn onderstaande zaken van belang:

  • Je bent de afgelopen 4 jaar niet veroordeeld tot een geldboete in verband met een misdrijf
  • Je bent de afgelopen 8 jaar niet veroordeeld tot een gevangenisstraf in verband met een misdrijf
  • Je bent niet in aanraking geweest met de politie waardoor de betrouwbaarheid in het geding komt. (Meld tijdens het kennismakingsgesprek met school alle contacten met de politie die eventueel spelen of gespeeld hebben, inclusief taakstraffen e.d.).

Ben je in het verleden in aanraking geweest met justitie, dan is de kans groot dat je van justitie geen toestemming krijgt om in de beveiligingsbranche stage te gaan lopen.
Als je korter dan 8 jaar in Nederland woont dan neemt de Nederlandse politie contact op met de politie in het land van herkomst.
Wanneer je geen groene pas krijgt moet je stoppen met de opleiding.

De pas is 12 maanden geldig vanaf het moment van aanvragen. In die tijd moet jij dus je stage afronden. Een verlenging aanvragen kan alleen onder bepaalde voorwaarden en in zeer uitzonderlijke gevallen.

Wij nemen als school geen beslissing over het wel of niet uitgeven van een groene pas.

Heb je twijfels over jouw situatie ? Je kunt voor informatie contact opnemen met de Afdeling Bijzondere Wetten van de Politie. Telefoonnummers: 088-9649050 of 088-9649051

Intake

Je krijgt een uitnodiging voor een verplichte intake-activiteit. Tijdens deze sessie maak je alvast kennis met één van de vakken die je gaat volgen, bijvoorbeeld wet- en regelgeving. Daarna nodigen we je ook uit voor een oriëntatiedag waar je je klasgenoten ontmoet en wordt voorbereid op het nieuwe schooljaar.

Eigenschappen

  • Jij hebt een dienstverlenende instelling
  • Jij hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je straalt overwicht uit
  • Jij bent zelfstandig, representatief en evenwichtig
  • Jij bent sociaal vaardig
  • Jij bent flexibel en jij kunt goed samenwerken

bbl-opleiding

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je starten aan deze bbl-opleiding.

Voordat je aan de opleiding begint, ga je zelf op zoek naar een erkend beveiligingsbedrijf waar je minimaal 24 uur per week werkt.

Via www.stagemarkt.nl vind je een lijst met erkende leerbedrijven in de beveiliging. We hebben een samenwerking met de volgende bedrijven waar je eventueel kunt solliciteren:

  • G4S
  • Mauritshuis
  • Tweede Kamer
  • Bijenkorf
  • Westvliet

Bij aanvang van je werk vindt een screening plaats door de politie. Je mag in het verleden niet in aanraking zijn geweest met politie of justitie.

Start van de opleiding: 22 januari 2024. Op de donderdag ga je naar school.

Informatie per locatie

Orde en Veiligheid Helenastraat 11

Niveau 2
2 jaar
augustus
bol
Niveau 2
1 tot 1,5 jaar
augustus, februari
bbl

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 11

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

  • Beveiliger, niveau 3 (na een positief studie adviesgesprek)
  • Mbo-opleidingen, niveau 3
  • Politieacademie (je moet dan wel solliciteren bij de politie)

Contact

Wil je een kijkje nemen in onze school?

We hebben een 360 graden filmpje voor je opgenomen zodat je een kijkje kan nemen in onze school. Wacht dus niet langer en ga naar dit filmpje een loop zelf door de school:

Heb je vragen?

Kom dan naar een van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via:
088-6663255 of uniform@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?